Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsomuffins med banan och blåbär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa fullkornsmuffins är perfekt att börja dagen med, ta en tugga av före träningen eller till fikat. Varför inte göra en dubbel sats och frysa in så att du har ett snabbt mellanmål eller en god fika på nolltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med pappersformar.
  2. Blanda fullkornsvetemjöl, bakpulver, kardemumma, kanel och salt i en bunke. Dela bananerna i mindre bitar och mixa ihop med agavesirap, rapsolja och mjölk i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
  3. Vispa ner i mjölblandningen med hjälp av en ballongvisp. När du har en slät smet utan klumpar vänder du ner blåbären.
  4. Fördela smeten i bakformarna och toppa med havregryn. Grädda muffinsarna i 16 minuter eller tills de är torra i mitten. Testa med en sticka. Ta ut och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.