Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaka med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Hallon och choklad är en väl beprövad smakkombination som kommer till sin fulla rätt i denna smarriga kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem i smeten.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord långpanna ca 20x30 cm. Fördela hallonen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
  4. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner grädden i chokladen. Låt den svalna och ringla sedan chokladen över de skurna hallonbitarna.
  5. Servera bitarna eventuellt med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Squeep 3 april 2014

    Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk i smeten. Tror det står lite fel, men tror det blir gott..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.