Riktiga mumsiga! Ska göra dem till kyrkkaffet nästa vecka!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, 30x20 cm.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet.
- Häll i långpannan och strö över hallonen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min eller tills den börjar få fin färg.
- Låt kakan kallna. Vispa ihop glasyren med elvisp eller i matberedare. Bred den över kakan och strö på kokos. Skär upp i bitar och garnera med hallon.
- Mums!
Publicerat den
10 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det vara 150g smör i glasyren oxå el. ska det vara i själv kaksmeten? Det blir väldigt mycket smör annars.
Jag tog 200 g margarin i smeten och 150 g margarin i glasyren. Har man inte tillgång till färska hallon kan man dekorera med gelehallon också.
jätte goda kakor