Jättegoda morotsmuffins med philadelphiaglasyr.
Instruktioner
- Rör ihop smör och socker, blanda i äggen.
- Blanda vetemjölet med kanel, bakpulver, bikarbonat och vanillinsockret.
- Rör ner det i äggsmeten, blanda till sist i morötterna.
- Ställ upp muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt, häll smeten i formarna och grädda ca 20 min i 175grader.
- Låt muffinsarna svalna.
- Rör under tiden ingredienserna till glasyren till en slät och smidig kräm, gör helst dubbelsats om man inte vill snåla på muffinsarna.
- Bred på över dom svalna muffinsarna och pudra sen över lite kanel eller garnera med några smultron eller hallon.
- Ställ i kyl eller frys så glasyren får stelna.
Publicerat den
26 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
sjukt goda! Mmmmmmm!
Supergoda muffins!
Goda och lätta att lyckas med!
Kan bara instämma med alla de andra! Underbart goda muffins!
Mums! Blev supergoda! :D Tack för receptet~!
Funkar det lika bra utan bikarbonat?
Helt klart de bästa morotsmuffinsarna. Har själv i lite kardemumma också. Lika uppskattade varje gång. :)
Ska man vispa ägg och socker poröst eller är det bara att blanda?
Ska det vara både bikarbonat och bakpulver?
Nej inge bakpulver, bara bikarbonat:)
Eller förlåt, såklart det ska vara bakpulver!, jag såg att det stod på fel rad nu. Det var längesedan jag bakade dom här men receptet är rätt:)