- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fulla med fibrer, och bara lite fett och socker. Och så goda!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Vispa 3 ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kesellan.
- Blanda rågsikt, vetegroddar, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner rivna morötter.
- Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpakärnor eller solrosfrön. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.
- Per muffins; ca 189 kcal, 8 g protein, 24 g kolhydrater, 6 g fett.
Publicerat den
19 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar