Havremuffins med cream cheese

I dessa muffins ger havre ett matigt och gott tuggmotstånd. Samtidigt bidrar cream cheese med en lite överraskande fyllning. Servera muffinsen till kaffe eller te.

Havremuffins med cream cheese
Källa: www.hemmetsjournal.se
Uppladdad av: Bodil56
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk mald kanel
En nypa mald muskot
4 dl havregryn
1 ägg
2 1/2 dl filmjölk
1/2 dl solrosolja
3/4 dl russin (alternativt soltorkade körsbär eller tranbär)

Fyllning:
100 g cream cheese
2 msk socker
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Visningar:
1403
Sparat:
39

Gör så här

Ugn: 200°

Börja med fyllningen. Rör noggrant ihop cream cheese, socker, vetemjöl och vaniljsocker. Ställ det åt sidan.
Blanda vetemjöl med socker, bikarbonat, salt, kanel, muskot och havregryn.
Vispa ihop ägg med filmjölk, olja och russin. Rör ner ägg- och filmjölksvispet i mjölblandningen.
Fyll muffinsformarna med hälften av smeten. Det går åt drygt en matsked per form.
Klicka sedan ner fyllning i varje form. Fyll med resterande muffinssmet.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills muffinsen känns fasta. Låt dem svalna under bakduk
Dela

LIKNANDE RECEPT

Havremuffins recept
över 2 månader
av Bodil56
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Jwanaa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.