Saftigt kött med matig dinkel som serveras med en god ört- och fetaostkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet hastigt. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg i en ugnsfast form och helstek mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
- Koka dinkelriset enligt anvisning på förpackningen och lägg upp dinkeln på ett stort fat.
- Blanda ner ruccola, bladpersilja och parmesanost.
Riv skalet från citronen och pressa i saften från en ½ citron.
- Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och häll över olja från tomaternas marinad. Smaka av salladen med salt och peppar.
- Lägg alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Kör till en slät konsistens och smaka av med salt och peppar.
- Skär upp köttet i skivor och fördela över salladen.
Toppa köttet med örtsåsen, hackad persilja och citronklyftor.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar