Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kött med parmesan- och ruccoladinkel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftigt kött med matig dinkel som serveras med en god ört- och fetaostkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet hastigt. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg i en ugnsfast form och helstek mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
  3. Koka dinkelriset enligt anvisning på förpackningen och lägg upp dinkeln på ett stort fat.
  4. Blanda ner ruccola, bladpersilja och parmesanost. Riv skalet från citronen och pressa i saften från en ½ citron.
  5. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och häll över olja från tomaternas marinad. Smaka av salladen med salt och peppar.
  6. Lägg alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Kör till en slät konsistens och smaka av med salt och peppar.
  7. Skär upp köttet i skivor och fördela över salladen. Toppa köttet med örtsåsen, hackad persilja och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.