Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad pizza med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och enkel svensk-italiensk pizza för många ändamål!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vi börjar med degen. Blanda vatten, socker, salt och olja. Smula ned jästen och vispa några sekunder så att den löses upp. Sedan tillsätter du mjölet undan för undan tills degen fått fast och len konsistens. Knåda gärna degen ganska länge- då jäser den fint och blir sådär härlig krispig och lätt när du gräddar den!
  2. Degen får sedan jäsa under bakduk 30-60 min, därefter kavlar du ut den på mjölad bänk och lägger på bakplåtspapper på ugnsplåt.
  3. Till tomatsåsen. Det låter simpelt, men sanningen är att ketchup i sig redan innehåller mycket syra, sälta och sötma och blandar vi ut med tomatpuré - ungefär 1/3 ketchup och 2/3 tomatpuré - så får vi en fin och ganska neutral tomatsås. Blanda i lite körvel, gärna färsk men inte nödvändigtvis så får vi också en lite blommig antydan i såsen.
  4. Så till fyllningen och där finns ju givetvis obegränsat utrymme för variation, både vad gäller val av fyllning och delning / presentation! I detta receptförslag klipps eller skärs bacon ganska fint medan salamin läggs på i hela skivor och kantarellerna och oliverna hackas grovt. Glöm inte att putsa / borsta svampen innan!
  5. Slutligen river vi över osten, efter önskemål och behag!
  6. En pizza, således, som får sägas vara något slags korsbefruktning av det svenska köket (kantareller, västerbottenost) och medelhavsköket (salami, kalamataoliver). En enkel och trevlig rätt som passar lika bra till måndagsmiddagen som till picknicken!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.