En härligt krämig och god cheesecake med smak av jordgubbar och choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulorna. Ta en rund springform, ca 26 cm i diameter och lägg ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut kexblandningen i formen och grädda mitt i ugn 5-7 minuter.
- Vispa ihop philadelphiaost, kakao och 1½ dl av sockret samt äggen till en slät smet. Vänd försiktigt ner jordgubbarna (dela dem om de är stora)
- Häll smeten ovanpå kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills smeten stannat.
- Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Vispa ihop chokladen med créme fraiche och ½ dl socker.
- Ta ut kakan ur ugnen. Bred försiktigt chokladblandningen över den första fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 6-8 minuter. stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ca 30 minuter.
- Låt kakan svalna helt och låt den stå i kylen några timmar eller över natten. Dekorera med färska jordgubbar vid servering.
Publicerat den
1 juli 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tyvärr lite för "degig" variant för min smak, första gången jag gjorde Cheesecake i ugn också...men det var kul och testa .