Len och fräsch glass med yoghurt och fruktsocker.
Denna glass är lite roligare eftersom den serveras med skedar som doppas i formarna innan glassen fryses.
Instruktioner
- Skär 100 g av jordgubbarna i små tärningar och ställ åt sidan.
- Mixa resten av jordgubbarna tillsammans med fruktsockret. Sila hälften av purén och ställ den åt sidan. Den andra hälften blandas ihop med yoghurt och citronsaft. Vispa grädden hård och blanda den med jordgubbstärningarna och yoghurtkrämen. Fördela smeten i valfria små formar eller glas och låt dem frysa i ca 45 minuter.
- Placera därefter små trä- eller teskedar i formarna och låt dem frysa i minst 4 timmar. För att få ut glassen ur formarna doppas de snabbt i kokande vatten och tas sedan bort med hjälp av skedarna. Om det eventuellt blir lite puré över kan man doppa glassarna i purén och lägga tillbaka dem i frysen tills de ska serveras.
- Ta ut glasspinnarna ur frysen 10-15 minuter innan de ska serveras.
Publicerat den
9 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar