Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbskaka med kardemumma

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En ljuvlig kaka med sin kombination av mandel, jordgubbar och kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, nymald kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Blanda ihop till en fast smet.
  3. Häll hälften av smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Fördela jordgubbsskivorna över. Klicka ut resten av smeten och bred ut den över jordgubbarna.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.
  5. Garnera kakan med färska jordgubbar och server den ljummen eller kall med en klick vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.