Låt pajskalet kallna innan du fyller det med vaniljkrämen
Toppa med jordgubbar
Instruktioner
- Ugn 200°
- Vaniljkräm: Snitta vaniljstången. Koka upp mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från plattan och låt dra i ca 15 minuter. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna, och tillsätt vaniljfröna till mjölken.
- Vispa äggulor, socker och majsstärkelse i en bunke. Häll i mjölkblandningen under vispning tills den blir slät. Häll tillbaks i kastrullen och värm under omrörning till första bubblan. Tillsätt flädersaften och rör om. Kyl krämen i kallt vattenbad.
- Vispa grädden. Tillsätt 1/3 av den vispade grädden och rör till en slät kräm. Tillsätt resten av grädden försiktigt. Låt stå i kylen.
- Pajdeg: Lägg skållad mandel, socker, mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör tills en degboll bildas.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten som är ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
- Nagga pajdegen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna. Lägg upp pajen på ett fat och fyll med vaniljkräm och ansade jordgubbar. Dekorera med gurkört.
- Lycka till!
Publicerat den
8 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar