Somrigare tårta får man leta efter! Luftiga bottnar, fluffig vispgrädde, sötsyrlig lemoncurd och rejält med solmogna jordgubbar. De honungsrostade nötterna är kronan på verket.
Tårtan är glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och strö kokosflingor i en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker till vitt fluff, ca 10 minuter. Blanda mjölsorterna med bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Passa så de inte blir brända! Häll nötterna i ett durkslag och skaka bort skalflagorna. Lägg nötterna i pannan igen. Tillsätt honung. Rosta nötterna gyllene. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
- Vispa grädden fluffig. Dela kakan i två bottnar. Lägg undan 2 msk lemoncurd till garnering. Bred hälften av återstående lemoncurd på ena bottnen och täck med jordgubbar skurna i tunna skivor. Bred lite av grädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen.
- Blanda resten av lemoncurden med resten av grädden och täck tårtan med lemoncurdgrädden. Toppa med ansade, delade jordgubbar. Smält lemoncurd (2 msk) några sekunder i mikro. Ringla den över tårtan. Krossa nötterna grovt och klä kanterna med nötkrosset.
Publicerat den
23 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar