Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkryddad rapsolja

 
Skriv ut

Den här oljan går att använda på många sätt, baka, steka, droppa över en varm kitt- eller getost, i sallader och mycket gott över en ank-, gås- eller kycklinglever. Att vispa ihop med en varm honung och servera till glass med några rostade mandlar eller pecannötter. Låt fantasin sätta stopp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag fram en konserveringsburk och lägg ner de rostade hackade hasselnötterna. Stöt kryddorna lite lätt i en mortel. Lägg dem i en panna och rosta dem tills det sprider sig en härlig doft.
  2. Flytta över till en mixer, tillsätt den sönderklippta vaniljstången och hälften av oljan. Kör igång och tillsätt resten av oljan i en jämn stråle. Kör tills kryddorna är finfördelade.
  3. Häll upp i konserveringsburken med hasselnötterna. Förslut genast och ställ burken i ett soligt fönster några dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.