En rulltårta fylld med mörk chokladtryffel smaksatt med rom.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka chokladen till fyllningen ganska fint. Koka upp vispgrädden och smöret i en liten kastrull. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen har smält helt och tillsätt då romen.
Låt fyllningen stelna lite i kylen. Rör om då och då och kontrollera att den inte blir för hård.
- Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten. Bred ut smeten i ett jämnt ganska tunt lager på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter.
Grädda inte för länge för då blir botten spröd och går inte att rulla ihop.
- Strö kakans överdel med socker, lägg på ett bakplåtspapper och vänd så att kakans undersida kommer upp. Lossa på det bakplåtspapper som nu är överst. Låt svalna några minuter.
- Bred på tryffelfyllningen och dela kakan på mitten på längden. Rulla ihop till två långa, smala rulltårtor och låt stå kallt fram till serveringen.
Skär upp i centimetertjocka bitar.
Publicerat den
20 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar