X

Kalasgod fiskpaté

En riktigt god fiskpaté, fylld med rökt lax.
Patén kan göras upp till två dagar i förväg och förvaras i kylen.
Den goda romsåsen görs strax före serveringen.
Passar på buffébordet eller som ensamrätt

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk
Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Kalasgod fiskpaté

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C°

Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad.
Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl och ägg.
Tillsätt grädden i en jämn stråle genom matarröret.
Kör till en jämn smet som håller samman.

Lägg bakplåtspapper i botten på en 1 1/2 liters avlång bakform. Smörj formen med smält smör.
Bred ut hälften av smeten i formen. Strö över hälften av dillen. Lägg rökt lax i en sträng i mitten på formen. Strö över resten av dillen.

Bred resten av smeten ovanpå och släta till ytan.
Täck formen med bakplåtspapper. Fyll på med vatten i långpannan och ställ formen med patén i långpannan.

Grädda fiskpatén i cirka 50 minuter.
Ta bort bakplåtspappret de sista 5 minuterna.

Sås: Blanda samman lättmajonnäs och gräddfil.
Tillsätt löjrom, salt och peppar.
Smaka av såsen.
Ställ den kallt till serveringen.
Dekorera patén med kräftstjärtar, dill och rucolasallat.

Servera patén med limeklyftor, romsås, sallad och kokt potatis.

Lycka till! Smaklig måltid.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Fiskfilé, Salt, Vitpeppar, Cayennepeppar, Potatismjöl, Ägg, Vispgrädde, Smör, Kallrökt lax, Dill, Lättmajonnäs, Gräddfil, Löjrom, Salt, Vitpeppar, Kräftstjärtar, Dill, Ruccolasallad
Visningar:
14857
Sparat:
222

LIKNANDE RECEPT

Karin Chädström..
över 2 månader
Fiskpaté
av CarroB
över 2 månader
Sås - Kall roms..
av bernit
över 2 månader
Fiskpaté med rä
av lennali
över 2 månader
Fiskpaté med ka
över 2 månader
Hemlagad fiskpa
av bernit
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.