Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattjäst vetedeg

 
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Kalasgoda bullar. Jag kör ofta detta recept. Gör degen på kvällen, bakar ut på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen och fyllningen kvällen innan.
  2. Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt salt, sirap och kardemumma. Blanda i mjöl tills degen släpper bunken. Knåda den lätt. Låt degen jäsa i en tät bunke över natten i kylen. På morgonen micras fyllningen så den blir lätt att bre ut. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ganska tunn. Bred på fyllningen och rulla ihop. Ställ bullarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Låt de sedan jäsa ca 40 minuter.
  3. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.