- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Prova kalkonstek om du hittar det, en jätte fin urbenad stek i nät. Den blir mycket mör och god. Bra magert kött med hög proteinhalt.
Instruktioner
- 1. Skär den gula löken i större bitar. Skala vitlöksklyftorna. Dela äpplena i bitar. Salta och peppra kalkonsteken. Bryn steken med smör och rapsolja i stekgryta. Lägg i lökar och tillsätt vatten, äpple, plommon, vin, fond, lagerblad, persilja, salt och peppar. Sjud steken under lock drygt en timme (kärntemperatur 70 grader). Vänd gärna köttet efter halva tiden.
- 2. Ta upp steken och låt den vila inlindad i folie. Sila skyn och mät upp 3 deciliter i kastrull. Tillsätt grädde och koka upp. Red med majsstärkelse och sjud såsen fem minuter. Salta och peppra.
- 3. Skiva upp steken och servera den med kokt potatis och salladsgrönsaker.
Publicerat den
4 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar