Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och kardemummabagels

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Bagels som har piffats till med både kanel och kardemumma! Kan inte bli så himla mycket bättre! Exempel på servering: att de är varma tillsammans med crème fraîche, lagrad hårdost och gärna syrlig citrusmarmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm degvattnet till 37 grader och häll ner tillsammans med jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
  3. Tillsätt kanelen, kardemumman och saltet. Rör ner sirapen och oljan.
  4. Tillsätt lite mjöl i taget. Kör degen i maskin eller ta hjälp av en elvisp.
  5. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och seg. Knåda sedan degen i 5 minuter till.
  6. Låt degen jäsa övertäckt 60 minuter.
  7. Mjöla ett bakbord/arbetsbänken. Häll ut degen och knåda den lätt för hand. Dela degen i 12 bitar.
  8. Forma varje degbit till runda bullar. Gör hål med hjälp av pekfingrarna eller med en äppelkärnborttagare.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Koka upp vattnet och sockret i en stor kastrull. När vattnek kokar, sänk 1-2 snäpp.
  11. Sänk ner bröden i vatten och koka 3minuter på vardera sida. Ta upp bullarna med hjälp av en hålslev.
  12. Låt eventuellt bullarna rinna av på ett galler. Lägg dem därefter på en bakpapperklädd plåt.
  13. Vispa upp ägget lite lätt för hand. Pensla bullarna.
  14. Toppa det med pärlsockret.
  15. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  16. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.