Bagels som har piffats till med både kanel och kardemumma! Kan inte bli så himla mycket bättre!
Exempel på servering: att de är varma tillsammans med crème fraîche, lagrad hårdost och gärna syrlig citrusmarmelad.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm degvattnet till 37 grader och häll ner tillsammans med jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt kanelen, kardemumman och saltet. Rör ner sirapen och oljan.
- Tillsätt lite mjöl i taget. Kör degen i maskin eller ta hjälp av en elvisp.
- Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och seg. Knåda sedan degen i 5 minuter till.
- Låt degen jäsa övertäckt 60 minuter.
- Mjöla ett bakbord/arbetsbänken. Häll ut degen och knåda den lätt för hand. Dela degen i 12 bitar.
- Forma varje degbit till runda bullar. Gör hål med hjälp av pekfingrarna eller med en äppelkärnborttagare.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka upp vattnet och sockret i en stor kastrull. När vattnek kokar, sänk 1-2 snäpp.
- Sänk ner bröden i vatten och koka 3minuter på vardera sida. Ta upp bullarna med hjälp av en hålslev.
- Låt eventuellt bullarna rinna av på ett galler. Lägg dem därefter på en bakpapperklädd plåt.
- Vispa upp ägget lite lätt för hand. Pensla bullarna.
- Toppa det med pärlsockret.
- Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Klart!
Publicerat den
14 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar