En underbar karamellpudding som toppas med karamelliserade popcorn, brownie, fudge och en klick grädde.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Dela vaniljstången på längden och lägg stången och fröna i en kastrull. Häll på grädden och tillsätt saltet. Värm grädden och dra sedan kastrullen åt sidan.
- Smält socker och vatten till en karamell i en separat kastrull. Lägg i apelsinskalet i grädden. Häll lite i taget av gräddblandningen i karamellen och sjud ihop allt. Sila grädden så att skalen försvinner.
- Lyft upp gelatinet och lägg det i den varma karamellgrädden. Rör om tills gelatinet har smält.
Låt det svalna något och häll sedan upp i portionsglas.
Ställ in dem i kylen tills det har stelnat. Det tar 2-3 timmar.
- Smält socker och vatten till en ljus karamell i en ren och torr stekpanna. Vänd hastigt i popcornen, droppa i citronen, rör om och häll upp dem på ett bakplåtspapper. Separera dem med en gaffel innan de stelnar. Eller bryt i bitar när det stelnat.
- Ta ut puddingen från kylen. Lägg en sked lätt vispad grädde i varje glas. Skär brownien och fudgen i små tärningar och lägg dem ovanpå. Toppa med karamelliserade popcorn.
Publicerat den
7 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar