Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellpudding med brownie och fudge

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar karamellpudding som toppas med karamelliserade popcorn, brownie, fudge och en klick grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Dela vaniljstången på längden och lägg stången och fröna i en kastrull. Häll på grädden och tillsätt saltet. Värm grädden och dra sedan kastrullen åt sidan.
  2. Smält socker och vatten till en karamell i en separat kastrull. Lägg i apelsinskalet i grädden. Häll lite i taget av gräddblandningen i karamellen och sjud ihop allt. Sila grädden så att skalen försvinner.
  3. Lyft upp gelatinet och lägg det i den varma karamellgrädden. Rör om tills gelatinet har smält. Låt det svalna något och häll sedan upp i portionsglas. Ställ in dem i kylen tills det har stelnat. Det tar 2-3 timmar.
  4. Smält socker och vatten till en ljus karamell i en ren och torr stekpanna. Vänd hastigt i popcornen, droppa i citronen, rör om och häll upp dem på ett bakplåtspapper. Separera dem med en gaffel innan de stelnar. Eller bryt i bitar när det stelnat.
  5. Ta ut puddingen från kylen. Lägg en sked lätt vispad grädde i varje glas. Skär brownien och fudgen i små tärningar och lägg dem ovanpå. Toppa med karamelliserade popcorn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.