Kanelbullens dag 4 oktober
Instruktioner
- Ugn 250 grader
- Lägg vetemjölet i skål, tillsätt salt, socker, smulad jäst, smör, mölk och kardemumma. Arbeta degen smidig. I köksmaskin ca 10 min. Låt jäsa 30 min.
- Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.
- Ta upp degen på mjölad bänk och knåda smidig. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan.
- Skär 20 remsor av varje kaka, tvinna runt remsorna och forma varje till en knut. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8 minuter.
Publicerat den
1 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar