Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Kanelbullens dag 4 oktober

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader
  2. Lägg vetemjölet i skål, tillsätt salt, socker, smulad jäst, smör, mölk och kardemumma. Arbeta degen smidig. I köksmaskin ca 10 min. Låt jäsa 30 min.
  3. Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk och knåda smidig. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan.
  5. Skär 20 remsor av varje kaka, tvinna runt remsorna och forma varje till en knut. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.