Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar på dinkel

 
Skriv ut

Receptet bygger på den berömda konditorn Jan Heeds vetedeg. Det lite speciellt sättet att baka bullarna på ger en underbar smak och konsistens som inte liknar vanliga bullar. Känslan av lyxiga kardemummabullar man bara hittar på konditoriet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördeg/raskdeg: Lös jästen i mjölken, som kan vara runt rumstemp. Kör allt på låg fart i 10 minuter i degblandaren. Låt jäsa till dubbel storlek 30-60 minuter.
  2. Bortgörning: Kör fördegen + allt UTOM salt och smör på låg fart i 5 minuter. Tillsätt saltet och dutta i smör i små klickar. Kör på medelfart i 10 minuter.
  3. Låt vila i 30 minuter. Dela degen i tre bitar, rundriv och låt vila 5 minuter.
  4. Kavla ut degen till en platta. Bred på rikligt med smör. Strö över så mycket socker du vill ha. Avsluta med kardemumman. Att stöta kardemummakärnor i en mortel ger mycket mer och godare smak än färdigmalen.
  5. Vi plattan dubbel och skär ca 2-3 cm remsor som du tvinnar till snurror. Eller rulla ihop som en rulltårta och skär 2-3 cm bitar. Lägg i stora muffinsformar och ställ på en plåt. Bullarna ska jäsa ordentligt, ca 1 timme. Pensla med uppvispat ägg och på med pärlsocker.
  6. Baka av i 225 grader tills dom fått fin färg, ca 8-10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.