Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar och hasselnötsmassa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för mandelmassa kan du göra din egen hasselnötsmassa. Toppa med en syrlig och len gräddfraiche och du har en spännande variant på den klassiska ”temlan”!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Baka bullarna enligt recept på klassiska semlor.
  2. Skär av ett lock på de bullar som du ska servera. Lägg locken åt sidan och gröp ur bullens innanmäte med en gaffel.
  3. Mal hasselnötterna eller hacka dem mycket fint i en matberedare. Blanda med florsocker, mjölk och smält smör och rör till en slät massa. Blanda eventuellt med mer mjölk om du vill ha en mer flytande fyllning. Fyll semlorna med denna massa.
  4. Vispa grädde och crème fraiche och toppa semlorna med detta. Sätt på locken och pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.