Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med apelsinmarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktigt fin smakkombination blir apelsin, jordgubbar och choklad. De marinerade jordgubbarna kan också fungera som en dessert i sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kladdkaka. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda salt, mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål för sig och sikta ner blandningen i äggsmeten under omrörning. Tillsätt smöret och rör till en slät smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj kanten. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Ta kakan ur formen och pudra med florsocker vid serveringen.
  4. Apelsinmarinerade jordgubbar: Snoppa jordgubbarna och skiva eller klyfta dem. Tvätta apelsinerna noga och riv skalet. Pressa ut saften. Blanda skal och saft i en bunke och vänd ner jordgubbarna. Låt allt stå och dra i ett par timmar. Finhacka mynta och vänd ner i blandningen mot slutet.
  5. Vispa grädden. Toppa kakan med grädde eller servera den vid sidan av. Garnera med jordgubbar och servera de marinerade jordgubbarna till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.