Kombinationen citron och choklad är supergod i denna kladdiga kaka!
Orkar du inte göra egen lemoncurd, så köp färdig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggfluffet. Vänd ner smöret.
- Lemoncurd:
Blanda saft och skal från 2 citroner med smör och socker i en kastrull. Koka upp tills allt löser sig. Rör ihop majsena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna någon minut och tillsätt i kastrullen under konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna något.
- Smörj en form, 24 cm i diameter och ströa den med kokos. Häll i smeten och klicka ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det "swirlar" till sig lite.
- Grädda kakan i ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera gärna med lättvispad grädde.
Publicerat den
16 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar