Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med citronswirl

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kombinationen citron och choklad är supergod i denna kladdiga kaka! Orkar du inte göra egen lemoncurd, så köp färdig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggfluffet. Vänd ner smöret.
  3. Lemoncurd: Blanda saft och skal från 2 citroner med smör och socker i en kastrull. Koka upp tills allt löser sig. Rör ihop majsena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna någon minut och tillsätt i kastrullen under konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna något.
  4. Smörj en form, 24 cm i diameter och ströa den med kokos. Häll i smeten och klicka ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det "swirlar" till sig lite.
  5. Grädda kakan i ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.