Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkakerutor med kola och marshmallows

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smaskigt gott med seg marshmallows och god kola i dessa snabbakade rutor. Kladdkaka i en ny tappning! Ett måste att baka :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Sätt ugnen på 150 grader. Klä en rektangulär ugnsform, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
  3. Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt det puttra på låg värme 5-8 minuter. Såsen tjocknar när den får svalna så koka den inte för länge. Rör till sist ner smöret och låt såsen svalna i rumstemperatur.
  4. Montering: När kakan har svalnat och kolasåsen har tjocknat och kallnat är det dags för montering. Skär kladdkakan i mitten så att du får två lika stora delar. Lägg den ena delen i en form. Bred över kolasåsen och strö eventuellt över lite flingsalt. Lägg på den andra kladdkakan ovanpå kolasmeten.
  5. Smält marshmallowsen med 1 tsk vatten i mikron eller över ett vattenbad. Bred ut marshmallowsen över kladdkakan och strö på några hela minimarshmallows. Ställ in i kyl för att stelna. Skär sedan i bitar.
  6. Bränn av ytan på marshmallowsen med en gasbrännare om du har en men det smakar minst lika gott utan. Njut som de är eller med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.