Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk vaniljsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt hemlagad sås på äkta vanilj..så gott!

Ingredienser

Instruktioner

Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker som rörs ner i den kalla såsen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • hartmut21 2 oktober 2011

    Gjorde såsen i fredags till en fruktkaka, den blev mycket uppskattad, tack för recepten.

  • MrsC 2 oktober 2011

    Tack :-D

  • tingelingis 10 september 2014

    Supergod och enkel. Nu kommer jag aldrig mer köpa färdig pulversås. Tack för receptet!

  • Tinjep 1 november 2015

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.