- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det här är en god och nyttig variant på köttfärssoppa som i allafall passar mig som är LCHF-are...
Instruktioner
- Finhacka och stek löken mjuk. Stek och finfördela köttfärsen. Salta och peppra.
- Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp. Tillsätt löken med stekflottet till grädden. Smaksätt med fond och senap. Koka till önskad konsistens uppnåtts. Häll eventuellt i mjölk till önskad mängd och konsistens.
- Häll i köttfärsen i soppan och låt alltihop få ett uppkok.
- Servera med youghurt.
- Istället för senap kan man smaksätta med hackade färska tomater eller tomatkross.
För lite annan smak, prova gärna örtkryddor eller soja.
Publicerat den
3 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god :) använde älgfärs och viltfond istället och även lite finkrossade tomater med vitlökssmak istället för senat. Kommer serveras fler gånger :)
jag och min sambo gjorde denna idag och allt åkte i slasken, ingen hit tyckte vi iallafall! :)