En oslagbar cheesecake i långpanna! Kakan får ett proffsigt utseende av rödvinbärsgelé som ger fin glans till rabarbern.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret. Mixa kex och valnötter i en matberedare. Tillsätt smöret och kör tills allt blandats väl. Täck bottnen i en liten långpanna, ca 20x24 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna så att de täcker bottnen jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen 7-8 minuter.
- Fyllning:
Rör samman alla ingredienser till en slät konsistens.
- Ta ut den förgräddade bottnen och häll i fyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Grädda 25-30 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat. Ta ut och låt kallna.
- Lägg rabarbern i en kastrull och strö över sockret. Låt bitarna sjuda tills de känns mjuka utan att de går sönder. Häll upp i en sil att rinna av och låt dem därefter kallna. Värm vinbärsgelén tills den smälter.
- Strö ut rabarbern över kakan och pensla över den heta gelén. Skär sedan upp kakan i bitar och servera!
Publicerat den
20 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar