Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig cheesecake med rabarber

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En oslagbar cheesecake i långpanna! Kakan får ett proffsigt utseende av rödvinbärsgelé som ger fin glans till rabarbern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Mixa kex och valnötter i en matberedare. Tillsätt smöret och kör tills allt blandats väl. Täck bottnen i en liten långpanna, ca 20x24 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna så att de täcker bottnen jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen 7-8 minuter.
  3. Fyllning: Rör samman alla ingredienser till en slät konsistens.
  4. Ta ut den förgräddade bottnen och häll i fyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Grädda 25-30 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat. Ta ut och låt kallna.
  5. Lägg rabarbern i en kastrull och strö över sockret. Låt bitarna sjuda tills de känns mjuka utan att de går sönder. Häll upp i en sil att rinna av och låt dem därefter kallna. Värm vinbärsgelén tills den smälter.
  6. Strö ut rabarbern över kakan och pensla över den heta gelén. Skär sedan upp kakan i bitar och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.