Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig torsk- och räksoppa med apelsinsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart krämig och fräsch soppa med en massa gott i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med krutongerna. Skär formbrödet i tärningar och stek det i ganska rikligt med olivolja i en stekpanna. Brödet ska få färg.
  2. Ansa och skär purjolöken i fina skivor. Dela fänkålen i tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta. Tillsätt vatten, hönsbuljongtärningar och vispgrädde och låt soppan koka i 10 minuter.
  3. Skär torsken i tärningar och tillsätt den tillsammans med apelsinjuice, timjan, basilika och väl sköljda bönor. Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter. Avsluta med att röra i räkorna som bara ska bli varma.
  4. Servera soppan med krutonger och riven parmesanost på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.