Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristinas sommarbärspaj med krasseblommor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Knaprigt skal med smak av mandel som fylls med en len och supergod punschkräm, garneras med hallon, blåbär och krasseblommor. Denna paj har verkligen allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa mandelmassa med punsch, smör och vetemjöl till en smet. bred ut smeten i en pajform med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Tryck ner botten i mitten med handen så blir den plattare.
  3. Punschkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa fröna med äggulor och socker i en kastrull. Vispa smeten fluffig under uppvärmning och ta bort från värmen när den börjar tjockna.
  4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i smeten under omrörning. Låt svalna. Tillsätt mascarponeost och punsch och rör om till en smet. Fyll det kalla pajskalet med smeten och ställ kallt i kylen i ca 3 timmar.
  5. Garnera pajen med bär och blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.