Knaprigt skal med smak av mandel som fylls med en len och supergod punschkräm, garneras med hallon, blåbär och krasseblommor. Denna paj har verkligen allt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa mandelmassa med punsch, smör och vetemjöl till en smet. bred ut smeten i en pajform med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Tryck ner botten i mitten med handen så blir den plattare.
- Punschkräm:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa fröna med äggulor och socker i en kastrull. Vispa smeten fluffig under uppvärmning och ta bort från värmen när den börjar tjockna.
- Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i smeten under omrörning. Låt svalna. Tillsätt mascarponeost och punsch och rör om till en smet. Fyll det kalla pajskalet med smeten och ställ kallt i kylen i ca 3 timmar.
- Garnera pajen med bär och blommor.
Publicerat den
19 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar