Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kan aldrig följa ett recept så detta blev resultatet tav Mat-Lottas Chicken Thai. Smaklig måltid och hör gärna av er med omdömme*S*

Ingredienser

Instruktioner

  1. Wokpanna kan med fördel använda. Skär moroten i slantar, rödlöken och paprikan i strimlor. Riv skalet på 2 limefrukter. Skiva chillifrukten fint och använd sparsamt då det kan bli riktigt starkt.
  2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Pressa saften från limefrukterna över kycklingen i en bunke och rör om lite med händerna så det marineras låt stå ca 1-2 min (kycklingen antar en vitare färg).
  3. Stek kycklingen med limesaften tills den nästan är färdig, häll i grönsakerna, låt fräsas tillsammans. Häll därefter i grädde, kokosmjölk och strö nästan all den rivna limen över,.
  4. Strö chillifrukten över och använd sparsamt då det kan bli riktigt starkt, häll på lite sweet chilisås rör om. Riv i lite ingefära eller krydda med ingefära. Låt puttra, max 5 minuter. Strö över lite riven lime innan du serverar.
  5. Servera med Jasmin- eller Basmati ris.
  6. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Jadu, ingefäran är pricken över I, som man brukar säga, kan inte göra annat än att ge dig 5p för detta, underbart gott, Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.