Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och potatisgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i ett gryta, praktiskt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra. Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor. Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.