Denna krämiga rätt med mör kyckling och purjolök är värmande och delikat, en perfekt rätt för kalla dagar.
Instruktioner
- Lägg mjöl och kyckling i en plastpåse, förslut och skaka så att kycklingen täcks av mjöl. Ta ut kycklingen ur påsen och släng påsen med överflödigt mjöl.
- Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingen cirka 5 minuter, vänd under tiden, tills gyllene runtom. Ta upp kycklingen ur stekpannan och smält resten av margarinet. Sänk värmen, lägg i purjolöken och lägg på locket. Låt purjolöken fräsa cirka 5 minuter tills den är mjuk.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan med ärter, majs och sparris. Häll på buljongen och blanda väl. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
- Lägg upp ingredienserna i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter.
- Sätt ugnen på 220 grader. Lägg smördegen i formen och tryck till kanten. Pensla med mjölk och grädda 15-20 minuter tills gyllene.
Publicerat den
14 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar