Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och purjolökspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna krämiga rätt med mör kyckling och purjolök är värmande och delikat, en perfekt rätt för kalla dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl och kyckling i en plastpåse, förslut och skaka så att kycklingen täcks av mjöl. Ta ut kycklingen ur påsen och släng påsen med överflödigt mjöl.
  2. Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingen cirka 5 minuter, vänd under tiden, tills gyllene runtom. Ta upp kycklingen ur stekpannan och smält resten av margarinet. Sänk värmen, lägg i purjolöken och lägg på locket. Låt purjolöken fräsa cirka 5 minuter tills den är mjuk.
  3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan med ärter, majs och sparris. Häll på buljongen och blanda väl. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
  4. Lägg upp ingredienserna i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter.
  5. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg smördegen i formen och tryck till kanten. Pensla med mjölk och grädda 15-20 minuter tills gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.