Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med bacon

 
Kycklinggryta med bacon Kycklinggryta med bacon
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad gryta som passar både till vardag och fest. Själv använder jag pulversås till den. Men väl själva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i ca 1*1 cm stora bitar. 'Baconet kan du klippa ner i ca 1 cm breda bitar. Stek de sedan med champinjonerna, om du har färska champinjoner så ha gärna i lite timjan. Blanda även i vitlöken tillsammans med champinjonerna och kycklingen.
  2. Stek tills kycklingen är genomstekt, häll sedan över det i en gryta. Medan du steker baconet kan du, om du använder pulversås, hälla i vatten, såspulver och matfettet över kycklingröran.
  3. Knaperstek baconet i samma panna som du stekte kycklingen i, häll den sedan i grytan och låt grytan koka upp och såsen tjockna. Krydda efter smak.
  4. Servera med valfritt, väldigt gott med pommes eller klyftpotatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.