Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och snabbgjord allt-i-ett-gryta med en spännande pesto! Här görs peston av valnötskärnor, persilja och fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra kycklingen. Skiva citronen. Skala och hacka löken. Skala morötter och potatisen, skär i bitar. Hetta upp 1 msk av smöret i en stor, vid gryta. Lägg i kyckling och citronskivor och stek på svag värme i ca 10 minuter. Vänd kycklingen då och då.
  2. Tillsätt lök, morot, potatis och persilja. Lägg i resten av smöret, salta, peppra och häll på vattnet. Sjud på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk, rör om då och då.
  3. Mixa valnötskärnor, persilja och vitlök. Blanda i oljan och den smulade fetaosten för hand.
  4. Servera grytan rykande varm med peston vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.