Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med grillad tomat, sparris och potatispaket

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Citron och chili sätter fart och smak på kycklingen. Alltid kul för gästerna att få öppna ett "paket" som tillbehör till kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg träspetten i blöt minst 30 minuter före grillning.
  2. Finhacka chilin och vispa ner den i oljan tillsammans med citronsaft, -skal, salt och peppar. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Lägg dem tillsammans med chilimarinaden i en tjock plastpåse. Förslut väl och vänd om. Låt dra 10 minuter. Trä sedan upp kycklingfiléerna på grillspetten.
  3. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta grövsta delen. Skölj tomaterna och pensla dem och sparrisen med lite olja.
  4. Fördela potatisen på 4 stora bitar aluminiumfolie (använd gärna den lite tjockare varianten för grill) Lägg en stor klick smör och en persiljestjälk överst och avsluta med salt och peppar. Förslut paketen väl.
  5. Grilla kycklingspetten 3-4 minuter på varje sida. Lägg också potatispaketen på grillen och grilla dem 2-3 minuter på var sida. Lägg till sist på tomater och sparris och låt dem bli precis varma och få lite färg.
  6. Servera spetten tillsammans med grönsakerna och potatispaketen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.