Citron och chili sätter fart och smak på kycklingen. Alltid kul för gästerna att få öppna ett "paket" som tillbehör till kycklingen.
Instruktioner
- Lägg träspetten i blöt minst 30 minuter före grillning.
- Finhacka chilin och vispa ner den i oljan tillsammans med citronsaft, -skal, salt och peppar. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Lägg dem tillsammans med chilimarinaden i en tjock plastpåse. Förslut väl och vänd om. Låt dra 10 minuter. Trä sedan upp kycklingfiléerna på grillspetten.
- Skölj sparrisen och bryt av den nedersta grövsta delen. Skölj tomaterna och pensla dem och sparrisen med lite olja.
- Fördela potatisen på 4 stora bitar aluminiumfolie (använd gärna den lite tjockare varianten för grill) Lägg en stor klick smör och en persiljestjälk överst och avsluta med salt och peppar. Förslut paketen väl.
- Grilla kycklingspetten 3-4 minuter på varje sida. Lägg också potatispaketen på grillen och grilla dem 2-3 minuter på var sida. Lägg till sist på tomater och sparris och låt dem bli precis varma och få lite färg.
- Servera spetten tillsammans med grönsakerna och potatispaketen.
Publicerat den
30 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar