Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökflan med löjrom

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Syrlig lök möter salt rom - mums skrev tidningen...mums säger jag!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform med veckad kant som mäter 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ den i kylen i minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca. 10 min.
  3. Fräs löken genomskinlig i smör utan att den tar färg, ca 8 min. Häll på vinägern och låt den långsamt koka in. Tillsätt grädden och koka in till hälften. Låt svalna.
  4. Rör i äggen, ett i taget. Blanda dragon, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna!
  5. Smaklig måltid!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.