Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsrutor med fudge

 
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Små brownies som täcks av ett gott fudgetäcke med smak av lakrits och mjölkchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret med chokladen. Vispa äggen och blanda ner dem i smörblandningen. Tillsätt mjöl, kakao, strö- och vaniljsocker och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, ca 20x30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter och låt den svalna. Den ska kännas kladdig.
  3. Fudge: Koka ihop grädde, sirap och farinsocker. Låt det koka i ca 20 minuter på medelvärme. Krossa karamellerna i en mortel. Häll ner det samt hockeypulvret i kolasmeten när den kokat färdigt. Låt det stå kvar på värmen och rör så att karamellkrosset löser sig, ca 2 minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt mjölkchokladen. Rör tills chokladen smält.
  4. Häll fudgen över kakan och låt den kallna helt innan den serveras. Garnera med lite strössel och servera gärna vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.