Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudge med valnötter och russin

(1 kommentar)  
Skriv ut

Tänkte att valnötter och russin kunde bli en bra kombination. Och sant som tänkt. Riktiga höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädden, sockret och smöret i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till ca 120 grader med hjälp av en termometer. OBS! Blir värmen för hög, så blir fudgen hård och smulig, kokar du däremot inte tillräckligt, så blir den seg och klibbig.Testa dig fram, det är en konst att hitta rätt temperatur. Hacka under tiden valnötterna och russinen.
  2. När du nått gradantalet, tag av kastrullen och lägg i valnötterna, russinen och citronsaften. Testa dig fram med citronsaften. Tänk kanske ca 1-2 tsk. Blanda. Häll sedan allt i en form, ca 15x15 cm, och ställ att svalna.
  3. Skär upp i bitar när den svalnat.
  4. Tips: Byt ut nötterna mot en annan nöt, mandel eller dyl. Fikon osv istället för russin. Lime, vanilj eller honung är andra smaksättningar. Låt fantasin bestämma!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • angeng 17 december 2009

    Mycketgott med valnötter. Nästa gång blir det valnötter och torkade tranbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.