Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med valnötter och russin

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa havrekakor är de godaste jag någonsin ätit! Och ett otroligt lätt recept.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Rör smör, strösocker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ut ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lovisingen 23 oktober 2009

    Sååååå goooooda!!!

  • cia83 5 maj 2010

    Så goda. Jag hade dock ingen farin hemma, det gick lika bra att baka med 2 dl rörsocker + ½ dl mörk sirap istället för farinsockret. Klar 5:a! Tack

  • Ingevara 12 januari 2013

    Kommer att bli standard till julfikat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.