- Serverar: 30 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Enkelt, snabbt och oemotståndligt. Lätt sätt att imponera på släkten i jul!
Instruktioner
- Blanda grädden, sockret och smöret i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 116-117 grader med hjälp av en termometer. OBS! Blir värmen för hög, så blir fudgen hård och smulig, kokar du däremot inte tillräckligt, så blir den seg och klibbig. Testa dig fram, men använd 116-117 grader som ett riktmärke.
Dela under tiden upp chokladen i mindre bitar.
- När du nått gradantalet, tag av kastrullen och lägg i chokladen. Blanda försiktigt tills chokladen smält. Häll sedan allt i en form, ca 15x10 cm, och ställ att svalna.
- Skär upp i bitar när den svalnat.
- Tips: byt ut den vita chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad. Funkar precis lika bra.
Tillsätt smaksättning efter egen smak. Exempel: honung, lime, citron, mandel m.m. Låt fantasin bestämma!
Publicerat den
3 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar