Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammcurry Rogan Josh

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här långsamlagade lammcurryn är en indisk klassiker, en närande och god familjemiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lök, ingefära, spiskummin och chilipulver i en mixer eller matberedare och mixa till en slät pasta, skrapa ner blandningen från kanten då och då. Lägg kryddpastan i en skål tillsammans med lammköttet och blanda väl. Täck över med plastfolie och kyl minst tre timmar eller över natten, vänd då och då.
  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna eller gryta. Tillsätt köttet och kryddpastan och bryn 8-10 minuter under omrörning, tills blandningen doftar och är gyllene.
  3. Tillsätt kardemummakapslar, tomatpuré och 1 liter vatten. Koka upp, lägg på locket och sänk värmen. Låt sjuda svagt i en timma, rör om då och då. Ta av locket, höj värmen och låt sjuda cirka 15 minuter tills såsen har tjocknat något.
  4. Ta av från värmen och rör ner yoghurt och koriander. Servera med extra koriander och basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.