Den här långsamlagade lammcurryn är en indisk klassiker, en närande och god familjemiddag.
Instruktioner
- Lägg lök, ingefära, spiskummin och chilipulver i en mixer eller matberedare och mixa till en slät pasta, skrapa ner blandningen från kanten då och då. Lägg kryddpastan i en skål tillsammans med lammköttet och blanda väl. Täck över med plastfolie och kyl minst tre timmar eller över natten, vänd då och då.
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna eller gryta. Tillsätt köttet och kryddpastan och bryn 8-10 minuter under omrörning, tills blandningen doftar och är gyllene.
- Tillsätt kardemummakapslar, tomatpuré och 1 liter vatten. Koka upp, lägg på locket och sänk värmen. Låt sjuda svagt i en timma, rör om då och då. Ta av locket, höj värmen och låt sjuda cirka 15 minuter tills såsen har tjocknat något.
- Ta av från värmen och rör ner yoghurt och koriander. Servera med extra koriander och basmatiris.
Publicerat den
13 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar