Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammcurry med linser

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den som inte vill ha linser som kolhydrat källa kan ta ris eller potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Lägg köttet i en stor skål och blanda lök, vitlök, curry, salt och yoghurt. Låt stå några timmar så att köttet får dra ordentligt och ta smak av kryddorna.
  2. Häll olja i en stor gryta och häll i köttet. Rör om och låt puttra kort. Häll på vatten så att det täcker köttet och låt stå och sjuda försiktigt under lock i 2 timmar.
  3. Spola linserna under rinnande vatten och koka dem enligt förpackningen. Servera grytan med linserna vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.