Hettan regleras med mer eller mindre currypasta.
Het panna viktigt.
Bryn köttet lite i taget i riktigt het panna så köttet hastigt för stekyta. Vispa ur pannan med vatten mellan stekningarna och häll i grytan.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det i mindre munsbitar. Bryn det i smör i omgångar. Vispa ur stekpannan med ett par dl vatten mellan stekningarna.
- Skala lök och vitlök och skiva tunt. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs lök, vitlök och äpple i rapsolja tills löken mjuknat utan att ta färg. Pudra över curryn och låt den fräsa med någon minut under omrörning.
- Blanda kött och lökblandningen i en stor gryta. Tillsätt currypasta, tomatpuré, soja, mango chutney, smulade buljongtärningar, yoghurt och salt. Pudra över mjölet och tillsätt vattnet. Blanda väl.
- Ge grytan ett uppkok och låt den sedan sjuda sakta med locket lätt på glänt 1½ -2 timmar, tills köttet är riktigt mört utan att falla sönder. Smaka av med ev mera salt.
- Servera grytan med ris, gurka, mango chutney, yoghurt och ev cashewnötter och skivad banan. Resten packas ev i fryslådor.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar