Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk lammcurry

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hettan regleras med mer eller mindre currypasta. Het panna viktigt. Bryn köttet lite i taget i riktigt het panna så köttet hastigt för stekyta. Vispa ur pannan med vatten mellan stekningarna och häll i grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i mindre munsbitar. Bryn det i smör i omgångar. Vispa ur stekpannan med ett par dl vatten mellan stekningarna.
  2. Skala lök och vitlök och skiva tunt. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs lök, vitlök och äpple i rapsolja tills löken mjuknat utan att ta färg. Pudra över curryn och låt den fräsa med någon minut under omrörning.
  3. Blanda kött och lökblandningen i en stor gryta. Tillsätt currypasta, tomatpuré, soja, mango chutney, smulade buljongtärningar, yoghurt och salt. Pudra över mjölet och tillsätt vattnet. Blanda väl.
  4. Ge grytan ett uppkok och låt den sedan sjuda sakta med locket lätt på glänt 1½ -2 timmar, tills köttet är riktigt mört utan att falla sönder. Smaka av med ev mera salt.
  5. Servera grytan med ris, gurka, mango chutney, yoghurt och ev cashewnötter och skivad banan. Resten packas ev i fryslådor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.