Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärs på spett med mynta

 
Skriv ut

Jag älskar lamm - det är så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Finhacka lök och aprikoser. Blanda färs, lök, aprikoser, salt, peppar, citronsaft, koriander, gurkmeja, matlagningsgrädde och socker.
  3. Rör till en smidig färs. Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden.
  4. Smörj en långpanna med olja och lägg i lammspetten. Sätt in lammspetten i övre delen av ugnen och vänd dem flera gånger under stekningen tills de är helt gyllenbruna, 5-10 minuter.
  5. Du kan också grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen. Garnera med färsk mynta.
  6. Tips! Lägg träspetten i blöt någon timme, så klarar de värmen bättre vid tillagningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.