Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé på spett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Super god helgmiddag med stuts.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Trä upp köttet på träpinnar. Stek köttet gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Lägg över spetten i en ugnsfast form. Rör ihop mango chutney, soja och curry. fördela blandningen på köttet och strö på kokosflingor. Hacka löken, sellerin, tomater, chili och aprikoser. Fräs allt i en panna. Tillsätt riset, späd med buljong och strö över basilika. Koka under lock i ca 20 minuter tills riset är klart. Sätt in spetten mitt i ugnen när ca 15 minuter återstår av riset.
  2. Servera gärna bananer, mango och en sallad till spetten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.