Kombinationen av mustiga lammfärsbiffar och frisk citronpotatis är himmelsk.
Även goda att göra med nöt- eller fläskfärs.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela potatisen och blanda med hela vitlöksklyftor, tomater, olivolja och citronsaft i en smord ugnsform. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Blanda färs, salt, peppar och senap i en bunke. Smula ner fetaosten. Forma färsen till 8 små biffar. Lägg biffarna i ugnsformen bredvid potatisen. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Stek biffarna och potatisen ca 10 minuter. Strö citronskal och rosmarin över biffarna. Ringla över oljan Sätt in fatet mitt i ugnen ytterligare 5 minuter.
- Servera med turkisk yoghurt eller gräddfil.
Publicerat den
21 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar