Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärslasagne med aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör din lasagne lite annorlunda! Lammfärsens smak gör sig mycket bra i den här lasagnen tillsammans med pinjenötter och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka lök och skär aurbergine i skivor, stek i rikligt med olivolja. Det är viktigt att auberginen är mjuk och genomstekt. Salta. Stek lammfärsen i smör, salta och peppra. Blanda allt i en bunke och rör ner pinjenötter och dill.
  3. Smält smöret i en kastrull till ostsåsen. Vispa ner mjölet. Häll i mjölken, lite i taget, samtidigt som du rör. Låt såsen koka ca 5 minuter under omrörning. Rör ner 2 dl riven ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Varva ostsås, lammfärsröra, lasagneplattor och tomatsås i en smord ugnsform. Börja och sluta med ostsås. Strö riven ost över. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Garnera med pinjenötter och hackad dill. Servera lasagnen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.