Gör din lasagne lite annorlunda! Lammfärsens smak gör sig mycket bra i den här lasagnen tillsammans med pinjenötter och dill.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka lök och skär aurbergine i skivor, stek i rikligt med olivolja. Det är viktigt att auberginen är mjuk och genomstekt. Salta. Stek lammfärsen i smör, salta och peppra. Blanda allt i en bunke och rör ner pinjenötter och dill.
- Smält smöret i en kastrull till ostsåsen. Vispa ner mjölet. Häll i mjölken, lite i taget, samtidigt som du rör. Låt såsen koka ca 5 minuter under omrörning. Rör ner 2 dl riven ost och smaka av med salt och peppar.
- Varva ostsås, lammfärsröra, lasagneplattor och tomatsås i en smord ugnsform. Börja och sluta med ostsås. Strö riven ost över. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
- Garnera med pinjenötter och hackad dill. Servera lasagnen med en sallad.
Publicerat den
20 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar